Na azért nem egészen semmi, de négy liter tejből ez lett a végén. Azt hiszem, hogy nem csapattam ki rendesen, mert kicsit többnek kellett volna lennie és a savó sem szép opálosan sárgás, mint ahogy lennie kellett volna. pedig több savat raktam hozzá, mint amit a recept ír.
Ebből a maroknyi nyers sajtból pedig, ha az Isten is úgy akarja, majd finom fűszerekben érlelt csemegesajt válik. Még hátra van a sózás, fűszerezés, de mindezt csak a kicsöpögés után lehet elvégezni. Ez nagyjából két óra még. Amúgy tervezem, hogy rendelek tejoltót a mosonmagyaróvári tejkutatóból. Azt mondják, hogy jobb, mint az AniVet forgalmazta készítmény. És akár 10 liter tejhez méretezett mennyiséget is lehet rendelni. Persze az árát még nem tudom, de az indiai paneer azért mégsem gomolya. Már pedig nekem gomolyára volna szükségem. Másrészt oltóval a kicsapható fehérje mennyiség is nagyobb -azt mondják az okosok.
A hátra maradt savót nem kell kiönteni, mert abból leveseket lehet főzni, és magában is fogyasztható, ah jól kihűtöttük. Még nem próbáltam, de majd kiderül.
Update: Megmértem mennyi lett a végeredmény. Valamit nagyon nem jól csináltam, mert a fele. Épp 22 deka, és olyan 40 kellett volna, hogy legyen. Akkor én most pazaroltam... Múltkor nagyjából úgy sikerült, mint az előírásban van.
Beszolda