Gondoltam egyet, s nagyot, nekivágtam az ismeretlennek. Csak kellene valaki, aki ismeri a környéket, mert a térkép alapján jó kis turistaút valójában egy szeméttel teli, néhol járhatatlan és jelöletlen ösvény. Azért nem volt tragikus, de szebb is lehetett volna.
Láttam őzet, gondolom bak lehetett, de csak a mozgást és a fenekén a tükröt vettem csak észre, a méretből gondolom, hogy őz volt.
Láttam ibolyát is, de nem jutott róla eszembe semmi, csak itthon, amikor láttam az ajánlóban az ibolya szörpöt... Majd legközelebb :)
innen: http://ritmusakonyhaban.blog.hu/2013/04/18/illatos_ibolyaszorp
Ibolyaszörp:
Hozzávalók:
- 1 csésze ibolyavirág
- kb. 3-4 csésze víz
- fél kg cukor/nyírfacukor
- 1-2 citrom /esetleg citromsav/
Elkészítése:
A virágokat többször átöblítjük és a vízzel együtt melegítjük. Nem kell forralni, csak lassan addig főzni, amíg a virágok átadják színüket a folyadéknak és teljesen kifakulnak.("Haragoszöldes" színű lesz! :D)
Ekkor leszűrjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. Ettől gyönyörű lilás színt kap majd.Hurrá! :D
Most már csak addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután forrón üvegekbe töltjük.
Ha forrón fejtetőre állítjuk, sokáig eláll, de felbontás után mindenképpen tartsuk hűtőben!
Még nem ittam ibolyaszörpöt, de érdekel! Nem védett az ibolya? És mire jó? Friss, vagy szárított virágának szörpje, vagy forrázata enyhe hashajtó, hörghurut, köhögés, álmatlanság,fejfájás elleni teákban alkotórészként vagy idegnyugtató, köptető, izzasztószerként is használható.
Beszolda