Kihasználjuk a rekkenő afrikai hőséget és főzünk... Komolyan olyan, mintha beköltözött volna a szavanna a konyhánkba. Amikor kijöttem az amúgy 27°C meleg lakásba (tudni illik a konyhából), majdnem fáztam. Patakokban folyt rólunk a víz... Egy hétre előre főzünk. Chili con carne, rakott kel, amerikai káposzta saláta, grillezett sajt. Utóbbi kettő a mai ebéd.
A rakott kel igazán hangulatos kis kaja, hatalmas tepsivel lehet készíteni és másnap, harmadnap is finom. darált húsból pörköltfélét főzök, a káposztát laskára vágva párolom (igazából levelekre szétszedve, de ebben a melegben ehhez nem volt kedvem).
A tepsibe alulra főtt rizs, rá a tejföllel elkevert pörkölt, arra meg a kel levelek, amiket rétegenként megsózok. Fontos, mert másként elég ízetlen tud lenni. Aztán a tetejét bőven bevonom tojással elkevert tejföllel, majd meghintem prézlivel és mehet a sütőbe, amíg szép, pirosra nem sül. Kockákra vágva tálalom. Szeretjük!
Azt kevésbé szeretem, ha a hagyma mellé kicsit magamból is faragok, mint ahogy ma is sikerült... A csilis bab elkészítése >>>itt<<< olvasható!
Beszolda