Reggeli után bevettem magam a városba, elmentem a piacra gyümiért, vissza meg a henteshez a megbeszélt birkahúsért. Szőlő, barack, de a birka nem jött össze -majd délután. Hát erről szombaton nem volt szó, hogy csak délután hozzák.
Megkérdeztem, mi van kecskeügyben, mert szeretnék csinálni valami jóféle kecskekörit. vagy Tazsint, bár nincs olyan szép kupolás agyagedényünk. Még vagy 15 évvel ezelőtt egy jordániai ismerős készített valami finom kaját. Azóta is keresek olyan sajtot, ami volt benne. Kinézetre olyasmi, mint egy fehér nyúlbogyó. Fanyar, sós és nagyon kemény. Főzés közben adják az ételhez, ezzel ízesítik és sózzák is egyben. Na ha kapnék kecskehúst, és tudnék szerezni ebből a sajtból, akkor volna bódoddá...
Túrom a webet, de valószínű nem jól csinálom, mert nem találok utalást sem napon szárított sós sajtra. A kis sárgás-fehér golyócskák fanyar íze bármi mással összetéveszthetetlen, és nekem most erre az ízre támadt vágyásom. Aki tud, segítsen pls!
Beszolda