Hozzávalók
- 1,4kg szarvashús
- 20dkg erdei gomba
- 15dkg csiperke gomba
- 15dkg vöröshagyma
- 10dkg sertészsír
- áfonya jam
- 1dl vörösbor
- só
- őrölt feketebors
- kakukkfű
- vadfűszer-keverék
- babérlevél, borókabogyó, kakukkfű, rozmaring
- 15dkg burgonya
- olaj
- 20dkg vegyes erdei gyümölcs
Elkészítés:
Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kb 3cm-es kockákra vágott szarvashúst. Hozzáadjuk a cikkekre vágott erdei gombát és a csiperkegombát, együtt pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük kaukkfűvel, őrölt borssal, vadfűszer-keverékkel. Felengedjük vörösborral és vízzel (vagy vad-alaplével), hozzáadjuk az áfonya jamet, és készre pároljuk. A megtisztított burgonyát tölgylevél alakúra formázzuk, majd bő olajban megsütjük. Jól lecsepegtetjük, majd tálaljuk.
Hozzá krokett.
Krumpli 1 kg, főtt, kihűlni hagyjuk, 1 tojás (2?), só, liszt, gombócszerű tészta,. Morzsába forgatni, olajban kisütni…
Beszolda