Végy egy kiló gesztenyét, főzd puhára, majd kezdd el meghámozni. Melegen pucold, úgy a belső vékonyabb héj is könyebben jön le. A megtisztított magokat aztán húsdarálón vagy diódarálón aprítsd.
Minden 20dkg péphez adj 4dkg mézet, vagy porcukrot, és ízlés szerint rumot, vagy aromát. Alaposan dolgozd el, majd fóliába takarva fagyaszd le, vagy használd fel.
Tortakrémet további tejszín hozzáadásával nyerhetsz a masszából.
Arra készülj fel, hogy a kiló gesztenyéből fél kiló pép lesz kb, mellé rengeteg mocsok, mosatlan edény és fáradtság. Abban biztos vagyok, hogy neki nem állok mégegyszer ennek a macerának. Így is a nagy részét a kedves csinálta meg. Én már csak összegyúrtam a kész masszát. Azt hiszem, nem éri meg a felhajtás. Sok hűhó... azért nem semmi lett az íze!
Beszolda