Néha csak ülök a gép előtt és merengek sok olyan dolgon, amire nincs ráhatásom mégis úgy foglalkoztat, mint ha akár magam is tehetnék érte. Na ma nem ez a nap volt. Receptet kerestem és főzőcskéztem.
Az úgy kezdődött, hogy a minap vettünk egy szép nagy darab nyers császárhúst a hentesnél. Ha már agyat nem hoztak nekem... Kivettem a fagyasztóból és kiengedtem. Közben keresgéltem a neten, recepteket bújtam. Anyóst is megkérdeztem Ő hogy készíti. Aztán a végeredmény mindezek összegyúrásában testesült meg. Szerintem nem rosszul, bár már most sejtem, hogy a drágámnak nem sikerült eltalálnom az ízlését. Több fokhagyma kellett volna a külsejére.
Viszont nekem nagyon gusztusosnak és kívánatosnak tűnt mind a két kaja. Az abált szalonna és a sült császár is. Bár az utóbbihoz még le kell menjek a boltba krumplit és savanyúságot venni. Receptcentrikus leírás a GastroLoggia oldalon.
Hátulütője a mai kajának, hogy a karomat, hasamat, de az arcomat is telefröcskölte a forró zsiradék... Egy pillanatig sem esik jól, sőt néhol kifejezetten fájdalmas lecke volt a hogyan süssünk vizes szalonnát forró zsiradékban.
Beszolda